Testo:
200 ml mleka
1/2 kocke kvasca
350 gr brasna
se, secer
Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadodje. Kada se udvostrucilo, od testa razviti koru debljine 1 cm, i casom vaditi pogacice. Redjati ih u podmazan pleh.
Preliv:
ulje, beli luk, persun, so
Beli luk ocistiti i sto sitnije naseckati, iseckati persun i sve to sjediniti sa uljem. Posoliti. Kasikom stavljati preliv preko pogacica. Ostaviti ih jos malo da nadodju, pa peci na 200 stepeni prvih 2-3 minuta, a kasnije smanjiti na 180. Pogacice su gotove kad porumene.
Mekane i ukusne ;)
Izgledaju jakoo njami i ukusno!
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)
Bas bi sada fino prijale za veceru, uz malo sira ili neki tako slican namaz.:))
ОдговориИзбриши