уторак, 21. септембар 2010.

KROASANI


Zamesiti testo od:

500gr brasna
2 jaja
200ml tople vode
malo soli
malo secera
1 kockice kvasca

Zameseno testo podeliti na 3 jednaka dela. Svaki od tih delova podeliti na 6 malih loptica. Svaku lopticu malo rastanjiti oklagijom (na 1cm debljine i preko nje narendati zamrznuti margarin. Poklopiti drugom rastanjenom koricom i ponoviti postupak dok se ne sloze sve 6 korice. Zadnju ne premazujemo margarinom.


Ovako slozeno testo rastanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm i iseci kroasane. Najpre isecemo na cetvrtinu pa onda na osminu. Uvijemo kroasane. Po zelji se mogu i filovati. Ja sam im stavljala samo sir.

Ponoviti ovaj postupak sa ostalim testom.
Uvijene kroasane poredjamo u pleh oblozen papirom za pecenje. Ostavimo testo sat i po da naraste. Premazati jednim jajetom. Peci prvih 5 min na 250 a onda smanjiti na 180. Kad porumene znaci da su gotovi.








_________________

6 коментара:

  1. moja mama ih ovakve pravi u šest slojeva. Ja idem malo brže pa sve odjednom, ali ovakve su mi omiljene i bitno se razlikuju!

    ОдговориИзбриши
  2. I ja bih zelela da ih napravim na brzinu ali ih nikad nisam probala tako napraviti. Nisam sigurna da ce mi se bas lepo razlistati. Hvala

    ОдговориИзбриши
  3. kroasancici su kao bomboncici :)

    probaj za brzinsku varijantu ovako. razvuces u ogroman pravougaonik, pa narendas ili namazes margarin (ubaci ga u potrebne sastojke, preskocila si) onda urolas, pa rastanjis u manji pravougaonik. seces trouglove (cik-cak) i dobijes isto super-razlistane kroasane. ja ih redjam u 8 slojeva inace, ali kad me uhvati mrza, onda odradim sa rolanjem.

    ОдговориИзбриши
  4. obožavam kroasane a ovi mi tako dobro izgledaju, odlični !!

    ОдговориИзбриши
  5. Zeljo, Branka hvala :)))
    Taci, probacu sigurno tako i hvala sto si mi ukazala na propust :)

    ОдговориИзбриши