KROASANI
Zamesiti testo od:
500gr brasna
2 jaja
200ml tople vode
malo soli
malo secera
1 kockice kvasca
500gr brasna
2 jaja
200ml tople vode
malo soli
malo secera
1 kockice kvasca
Zameseno testo podeliti na 3 jednaka dela. Svaki od tih delova podeliti na 6 malih loptica. Svaku lopticu malo rastanjiti oklagijom (na 1cm debljine i preko nje narendati zamrznuti margarin. Poklopiti drugom rastanjenom koricom i ponoviti postupak dok se ne sloze sve 6 korice. Zadnju ne premazujemo margarinom.
Ovako slozeno testo rastanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm i iseci kroasane. Najpre isecemo na cetvrtinu pa onda na osminu. Uvijemo kroasane. Po zelji se mogu i filovati. Ja sam im stavljala samo sir.
Ponoviti ovaj postupak sa ostalim testom.
Uvijene kroasane poredjamo u pleh oblozen papirom za pecenje. Ostavimo testo sat i po da naraste. Premazati jednim jajetom. Peci prvih 5 min na 250 a onda smanjiti na 180. Kad porumene znaci da su gotovi.
moja mama ih ovakve pravi u šest slojeva. Ja idem malo brže pa sve odjednom, ali ovakve su mi omiljene i bitno se razlikuju!
ОдговориИзбришиI ja bih zelela da ih napravim na brzinu ali ih nikad nisam probala tako napraviti. Nisam sigurna da ce mi se bas lepo razlistati. Hvala
ОдговориИзбришиkroasancici su kao bomboncici :)
ОдговориИзбришиprobaj za brzinsku varijantu ovako. razvuces u ogroman pravougaonik, pa narendas ili namazes margarin (ubaci ga u potrebne sastojke, preskocila si) onda urolas, pa rastanjis u manji pravougaonik. seces trouglove (cik-cak) i dobijes isto super-razlistane kroasane. ja ih redjam u 8 slojeva inace, ali kad me uhvati mrza, onda odradim sa rolanjem.
Moram ih isprobati! Odlicno izgledaju.
ОдговориИзбришиobožavam kroasane a ovi mi tako dobro izgledaju, odlični !!
ОдговориИзбришиZeljo, Branka hvala :)))
ОдговориИзбришиTaci, probacu sigurno tako i hvala sto si mi ukazala na propust :)