уторак, 21. септембар 2010.


TORTA SA EURO KREMOM I RUMOM



Sto se tice kora za tortu, po originalnom receptu idu piskote, ali ja u zadnje vreme stalno kupujem gotove kore za tortu u koje sam se zaljubila. Makedonske su, plavo pakovanje sa rucicom za nosenje. Ubijte me ali ne mogu da se setim kako se zovu, znam samo da pise Cake Layers. Uopste ih ne treba kvasiti jer su previse mekane i izuzetno socne. Unutra ima 3 komada.

Fil 1:


4 pudinga od vanile
1l mleka
secer (zavisi koliko zelite da puding bude sladak)
250 gr secera u prahu
200 gr margarin
euro krem (2 kasike crnog i 2 kasike belog)

Puding sa secerom skuvati u mleku i ohladiti. Umutiti margarin sa secerom u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom. Fil podeliti na 2 dela. U prvi deo staviti crni krem, a u drugi beli.

Fil 2:

250 gr mlevene plazme
malo soka od pomorandze (moze i neki drugi)
3 kasike fila (ja sam stavila 2 kasike crnog fila i 1 kas belog)
rum (kolicina zavisi samo od vas )
50 gr margarina


Sve sastojek izmesati da se dobije kompaktna masa

kora - fil 2 - crni fil - beli fil - kora - beli fil - kora - crni fil - slag


Ukus je zaista fenomenalan, a torta ispadne bas velika.

13 коментара:

  1. Evo da ti i ovde pohvalim torticu ... Divna, divna kremasta, bas kako volim. Hvala za receptic

    ОдговориИзбриши
  2. Torta super izgleda, i već znam da će odmah proći kod moje nećakinje za rođendan. Uvijek iskombiniramo neku ovakvu tortu za klince, vole je i sve pojedu tako da ovu svakako bilježim !

    ОдговориИзбриши
  3. Vrlo dobra torta. Dopada mi se i upucujem ti sve pohvale. Cuvam recept.

    ОдговориИзбриши
  4. ovo ću sigurno probati napraviti, prekrasno izgleda!!!
    Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  5. Jao majko moja što ovo eksta izgleda !! Recept je odličan ! Bravo draga !:-)))

    ОдговориИзбриши
  6. Volim sve sto sadrzi eurokrem :))) Lepo izgleda ovo parcence!

    ОдговориИзбриши
  7. Torta je fantasticna, cim sam procitala sastojke znala sam da ne moze da bude lose :)

    ОдговориИзбриши
  8. kore se zovu vincini..sutra probam recept...

    ОдговориИзбриши