уторак, 29. март 2011.

KROFNE

Potrebno je:

2 zumanca
4 kasike secera
1 ravna kasicica soli
60gr omeksalog margarina
500 ml mleka
900 gr brasna
1 kocka kvasca

Staviti kocku kvasca u 250ml toplo mleko i ostaviti da nadodje. U drugoj posudi izmesati zumanca, secer, margarin i so, brasno i na kraju dodati nadosli kvasac i ostatak mleka. Zamesiti mekse glatko testo. Ostaviti da odstoji 45 minuta.
  Izvaditi testo iz posude na radnoj povrsini posutoj brasnom i razvuci oklagijom testo debljine 5mm. Na jednoj polovini testa stavljati fil (ja samstavljala eurokrem) pa testo preklopiti drugom polovinom. Na mestima gde se poznaju izbocine, modlom vaditi krofne.
 Krofne slagati na salvete i ostaviti da odstoje jos pola sata.
Zagrejati ulje i slagati krofne. Kada stavljate krofne, ona strana koja je bila na salveti, treba da bude gore. 
Gotove krofne ponovo slazite na salvete kako bi one upile visak ulja, pa ih uvaljati u prah secer.  


10 коментара:

  1. Анониман29. март 2011. 10:10

    Njamii, izgledaju jako lijepo i slasno!
    Hvala na odličnom reeceptu.

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastične su, i ja ih pravim po ovom receptu, samo su mi unutra šuplje, bez ičega. Sviđa mi se ideja sa eurokremom. Pozdrav♥

    ОдговориИзбриши
  3. Verujem da su odlicne, sa eurokremom nisam jos pravila...vi ste se danas bas fino sladili!;)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ;)
    Pa i nisam se bas mnogo sladili, pojelo se na brzinu, a dok sam oprala sudje i sredila, meni skoro i da nije ostalo :(

    ОдговориИзбриши
  5. Bas su ti lepe!!Rado bih se posluzila:))

    ОдговориИзбриши
  6. Preslatke su i rado bih se poslužila kojom:) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. Krofne su fantasticne! Sta bi dala sad za jednu uz ovaj moj caj :)

    ОдговориИзбриши