четвртак, 10. март 2011.

PEKARSKE KIFLE II

Potrebno je:

1 kg brasna
300ml mleka
10 kasika ulja
2 kasike secera
1 kasicica soli
1 kasicica sirceta
1 kocka kvasca
voda po potrebi
1 jaje za premazivanje



Napraviti smesu od toplog mela, secera, kvasca i 1 kasicice brasna i ostaviti da kvasac nadodje. Sjediniti sa ostalim sastojcima i zamesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji 1h. Testo odvajati na loptice, svaku lopticu rasuci oklagijom i uvijati kifle. Kifle staviti u podmazan pleh i ostaviti jos pola sata. Premazati ih umucenim jajetom i peci u zagrejanoj rerni prvo na 200 stepeni, a zatim smanjiti na 180. Vreme potrebno za pecenje je 10-15 minuta.

8 коментара:

  1. Imam osjećaj da mirišu, toliko dobro izgledaju!

    ОдговориИзбриши
  2. Svidja mi se testo i lepo si napravila ove zareze na vrhu...cini mi se da ove kifle mirisu preko monitora koliko su fine...jos samo da premazem sa malo maslaca i meda ovu rasecenu kiflicu!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. draga Fifi, patim za pekarskim kiflama jos odkada sam zadnji put u 4 ujutro na putu kuci sa Akademije uletela u pekaru na Bulevaru na po dve kifle i jogurt sa kravicom. ove izgledaju fenomenalno i recept zaista jednostavno. iako sam potpuni antitalent za tijesto, ovo cu se odvaziti i napraviti.
    hvala ana receptu!

    ОдговориИзбриши
  4. super kiflice, jako lijepo si ih napravila i kao da ih ovdje osjećam kako su mirisne i mekane.

    ОдговориИзбриши