PARENI KOLAC

четвртак, 10. март 2011.





Izuzetno socan i ukusan kolac, posebno ce se svideti onima koji obozavaju kokos u kombinaciji sa cokoladom.

Kora 

2 jaja
12 kasika secera
12 kasika mleka
12 kasika brasna
2 kasike kakao
pola kesice praska za pecivo

Ulupati 2 belanca i dodati secer, pa jedno po jesno zumance, mleko, brasno, kakao i pecivo. Ispecenu koru preseci na 2 dela.
Ispeci 2 ovakve kore.






Fil 

Ostatak od litre mleka staviti da prokuva sa 15 kasika secera, 1 margarin i 100 gr cokolade. Kada se prokuva skloniti sa sporeta i dodati 200gr mlevenih oraha ili kokosa (ja sam stavila kokos i odlicno je) i 100gr suvog grozdja.

Isecene kore poredjati u kalup u koji su se pekle i zalivati vrucim filom. Staviti u frizider da se stegne. Okrenuti kolac na tacnu i ukrasiti.
Najbolje je ostaviti kolac da prenoci pre nego sto ga isecete. Tako ce kore upiti fil i bice mnoooogo ukusniji, mada mu nista ne fali i ako se jede nakon par sati.

4 коментара:

Вера је рекао...

i jako fino izgleda!

Branka - byB је рекао...

Odličan kolač, sigurna sam da bi mi se svidio, super je !

Nastasja је рекао...

Zanimljiv kolac, nikad cula. Belezim ga!

Ana Petrović је рекао...

uhh, ovo izgleda predobro! obozavam kombinaciju kokos-cokolada :)

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino