Potrebno je:
2 zumanca
4 kasike secera
1 ravna kasicica soli
60gr omeksalog margarina
500 ml mleka
900 gr brasna
1 kocka kvasca
Staviti kocku kvasca u 250ml toplo mleko i ostaviti da nadodje. U drugoj posudi izmesati zumanca, secer, margarin i so, brasno i na kraju dodati nadosli kvasac i ostatak mleka. Zamesiti mekse glatko testo. Ostaviti da odstoji 45 minuta.
Izvaditi testo iz posude na radnoj povrsini posutoj brasnom i razvuci oklagijom testo debljine 5mm. Na jednoj polovini testa stavljati fil (ja samstavljala eurokrem) pa testo preklopiti drugom polovinom. Na mestima gde se poznaju izbocine, modlom vaditi krofne.Krofne slagati na salvete i ostaviti da odstoje jos pola sata.
Zagrejati ulje i slagati krofne. Kada stavljate krofne, ona strana koja je bila na salveti, treba da bude gore.
Gotove krofne ponovo slazite na salvete kako bi one upile visak ulja, pa ih uvaljati u prah secer.