BUGARSKE PIROSKE II

субота, 22. јануар 2011.


Kako imam obicaj da menjam recepte kako mi padne na pamet u datom trenutku, i ovoga puta sam napravila male izmene. E sad, ne znam da li mi se samo cini, ali mislim da je ova izmena bila pun pogodak. Piroske su neverovatno ukusne i lepse po ovoj varijanti nego po staroj.

 Potrebno je za testo:

1 kg brasna
2 jaja
2 soljice ulja
1 solja mleka
1 kocka kvasca
1,5 kasicica soli
1 kasicica secera

Fil:

1 belanac
salama
sir

 Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti 45min da nadodje. Nadoslo testo premesiti i ostaviti jos 20min. Odvojiti testo na jufkice (kolicina zavisi iskljucivo od vas ;) i svaku od njih rasuci oklagijom da se dobije, koliko-toliko, pravougaoni oblik. Na testo stavljati fil napravljen od salame, sira i belanceta i uvijati piroske. Mozete i celo testo razvuci u pravougaonik pa ga nozem iseci na male pravougaonike i filovati.
Piroske redjati u podmazan pleh i premazati mesavinom od 1 zumanca, malo mleka i ulja. Ostaviti testo jos 20min i staviti u zagrejanu rernu na 250 stepeni. Nakon par minuta smanjiti na 180.

6 коментара:

Danijela је рекао...

Odlično!Super su ispale!

Jovana је рекао...

Sjajne su !!

Maja је рекао...

Jako su ti lepe!!!Probala bih,ali me bune 2 case ulja.Nije masno?Hvala!!:))

phiphy је рекао...

Hvala. Nije uopste masno, nego sam ja mozda lose napisala. U pitanju su manje solje za kafu, ne one od 200ml. Dobro je sto si pitala, ispravicu.

Maja је рекао...

Draga dodji po nagradicu kod mene:))

jasna varcakovic је рекао...

Svrati po jos jednu nagradu!

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino