Oduvek mi je zanimljivo kako to da ne jedem sveze jabuke uopste, ali zato obozavam sve vrste kolaca, torti, pita sa njima. Ne znam kako to, cudno jeste, ali sveze nikada nisam volela. Ipak, nikada mi nije bio problem gde da utrosim desetine kilograma jabuka s obzirom da imam ogromni vocnjak ispred kuce i svake godine pun podrum. Jednog dana kolac s jabukama, drugog dana lenju pitu, treceg komplot, cetvrtog pitu sa jabukama, petog dana ih ispecem...Ma ima mnogo kombinacija ;)
Potrebno je:
5 jaja
3 1/5 solje secera
4 solje brasna
2 solje ulja
1 solja mleka
1 pecivo
1kg jabuka (rendanih) + 1 kasike secera
1/2 kasicice cimeta
3 1/5 solje secera
4 solje brasna
2 solje ulja
1 solja mleka
1 pecivo
1kg jabuka (rendanih) + 1 kasike secera
1/2 kasicice cimeta
Umutiti jaja sa secerom i dodati ostali sastojke. Polovinu smese izruciti u kalup za pecenje i zapeci. Izvaditi iz sporeta i preliti rendanim jabukama pomesanim sa cimetom i secerom. Preko jabuku izruciti ostatak umucene smesi i nastaviti sa pecenjem na 200 stepeni. Peceni kolac posuti prah secerom.
3 коментара:
:-))))))) Imam i ja isti problem sa jabukama - slabo ih jedem sveže, jedva 5-6 komada godišnje ali zato u kolačima, pitama...obožavam !!! Odličan kolač draga -biće isproban jer , evo, trune mi par jabuka na stolu hahahaha :-))pa da se bar lepo iskoriste !!!
Que rico el pastel fabukama me encantó es muy linda la receta ,te copio la receta y la hago ,me quedo en tu blog amiga ,que tengas bendiciones y abrazos sinceros de una Chilena.
Mil gracias ;)Yo he visto tu blog y me encanta. Un beso ;)
Постави коментар