KROFNE

уторак, 29. март 2011.

Potrebno je:

2 zumanca
4 kasike secera
1 ravna kasicica soli
60gr omeksalog margarina
500 ml mleka
900 gr brasna
1 kocka kvasca

Staviti kocku kvasca u 250ml toplo mleko i ostaviti da nadodje. U drugoj posudi izmesati zumanca, secer, margarin i so, brasno i na kraju dodati nadosli kvasac i ostatak mleka. Zamesiti mekse glatko testo. Ostaviti da odstoji 45 minuta.
  Izvaditi testo iz posude na radnoj povrsini posutoj brasnom i razvuci oklagijom testo debljine 5mm. Na jednoj polovini testa stavljati fil (ja samstavljala eurokrem) pa testo preklopiti drugom polovinom. Na mestima gde se poznaju izbocine, modlom vaditi krofne.
 Krofne slagati na salvete i ostaviti da odstoje jos pola sata.
Zagrejati ulje i slagati krofne. Kada stavljate krofne, ona strana koja je bila na salveti, treba da bude gore. 
Gotove krofne ponovo slazite na salvete kako bi one upile visak ulja, pa ih uvaljati u prah secer.  


10 коментара:

Анониман је рекао...

Njamii, izgledaju jako lijepo i slasno!
Hvala na odličnom reeceptu.

Marijana је рекао...

Odlične su! Moram probati!

Zorica Stajić је рекао...

Fantastične su, i ja ih pravim po ovom receptu, samo su mi unutra šuplje, bez ičega. Sviđa mi se ideja sa eurokremom. Pozdrav♥

mignonne је рекао...

Verujem da su odlicne, sa eurokremom nisam jos pravila...vi ste se danas bas fino sladili!;)))

phiphy је рекао...

Hvala ;)
Pa i nisam se bas mnogo sladili, pojelo se na brzinu, a dok sam oprala sudje i sredila, meni skoro i da nije ostalo :(

Maja је рекао...

Bas su ti lepe!!Rado bih se posluzila:))

Nale Coolinarija је рекао...

Preslatke su i rado bih se poslužila kojom:) Pozdrav

Вера је рекао...

Sto su fine!

tanja је рекао...

Krofne su fantasticne! Sta bi dala sad za jednu uz ovaj moj caj :)

rena је рекао...

Odlične su krofnice:) totalno slatko

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino