недеља, 1. август 2010.

CUFTE OD PASULJA

Vrlo sam bila skepticna kada sam naisla na ovaj recept jer za cufte od pasulja nikada ranije nisam cula. Medjutim, kako sam vrlo radoznala i volim da eksperimentisem, resila sam da ih probam i odagnem sumnju.

Probala ih i sta reci...Malo specifican ukus zbog sastojaka koji nekome ne idu zajedno ali izuzetno ukusne. Znam da ce mnogi reci da se sir ne mesa sa pasuljem ali za one koji jedu mlecne proizvode uz sve, ove cufte ce biti savrsene.

Potrebno je:

skuvani pasulj
crni luk
beli luk
tvrdi sir
2 jaja
prezle
so, biber, senf, persun

Sve sastojke osim jaja i prezli staviti u blender i sjediniti da se dobije glatka masa. Praviti kuglice, uvaljati u jaja i prezle i staviti u podmazan pleh. Ostaviti da odstoji 15-20min. Peci 20min na 150 stepeni. Odozgo staviti foliju da se izgore. Uz sopsku salatu idu odlicno.

Posto su suve, predlazem neki preliv uz njih. :)


4 коментара:

Unknown је рекао...

Ovo je bas zanimljivo. A jel ti se ne raspadnu kad ih peces posto su suve kako kazes?

Marina је рекао...

Nikad cula za pasulj cufte ali vrlo interesantno. Moracu da ih probam jer me zivo interesuje ukus.

phiphy је рекао...

I ja sam ih napravila s nekom nevericom i isplatilo se. Probajte, dopasce vam se sigurno.

Ukoliko ne volite sir, mozete i bez njega. Najbitnije je staviti dosta belog luka :)

Jovana је рекао...

Ovo se sprema brzo a po slici bih rekla da je ukusno! Posto suprug obozava pasulj u svim oblicima mora se isprobati uskoro! Veliki pozdrav! :-D

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino