уторак, 24. август 2010.

PEKARSKE KIFLE


Kifle mog detinjstva. Secam se da sam ih obozavala i jela u nenormalnim kolicinama vrlo cesto. Nikad nisam volela filovane kifle, ni slatke ni slane. Volela sam da budu prazne kao ove pa da mogu da ih jedem sa cime ja hocu u tom trenutku. Vruce pekarske kifle i tvrdi sir su prava kombinacija i pun pogodak.

Potrebno je:

800gr brasna
1/2l mleka
150ml ulja
1 kasika secera
1 kasicica soli
1 kocka kvasca


Zarmutiti kvasac u toplo mleko sa malo secera i brasna i ostaviti da nadodje. U posudu sa brasnom dodati so, promesati, naliti kvasac i ostale sastojke i zamesiti testo. Testo ostaviti 1h da nadodje. Nakon toga testo premesiti i ostaviti jos pola sata. Tosto izruciti na radnu povrsinu prekrivenu brasnom i razmesiti. Testo odvajati na malo vece loprice, razvlaciti malo oklagijom na povrsini koju smo prethodno namazali uljem. Uvijati kifle i redjati u nauljen pleh. Ostaviti jos 15 min. Kifle premazati mesavinom mesavinom mleka i ulja ii vode i ulja i peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 250 stepeni. Smanjiti temperaturu i nastaviti pecenje.
Pecene kifle prekriti krpom natopljenom u vreloj vodi.





6 коментара:

Tamara је рекао...

Savrseno izgledaju, svaka cast :)

phiphy је рекао...

Hvala ti puno :)

Miodrag Surac је рекао...

Super kiflice. Pozdrav.

Tanja је рекао...

Ovo je tako jednostavno pecivo, a meni su oci ostale na kiflama. Ne znam koliko puta sam otvorila ovu stranicu da ih pogledam :))
Napravila sam ih danas od pola mere, imacemo ujutru za sendvice. Dojadile su mi one podgrevena iz Maksi pekare. Moje imaju vise korice naokolo jer su se baskarile u velikom plehu, ali cu ovih dana da napravim punu meru pa 12 komada i da ih pustim da se pospajaju kao ove tvoje.
Testo je divno za mesenje, a preukusne su. Planiram da ih zamrzavam pecene i koristim uvece za spremanje dorucka za poneti.
Malo sam udavila, izvinjavam se, ali znas da umem da budem opsirna :)) Kasnije cu da fotografisem presek pa cu ih postaviti kod mene.
Poslednji recepti su ti sve po mom ukusu, znas kakav sam testofil :))
cvetic :*

phiphy је рекао...

Surac hvala.
Taci, videla sam tvoje kifle i ispale su ti savrseno, prva liga

MM Cake Design је рекао...

Jao sto dobro izgledaju. Moracu to da probam.

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino