понедељак, 23. август 2010.


POSNE KIFLICE

Od svih recepata koje imam, ovo su jedine posne kiflice koje i nakon 2 dana ostanu jako mekane.
Istina, jesu ukusnije one sa mlekom i jajima, ali ako ih budete pravili po ovom receptu sigurno necete primetiti veliku razliku ;)

Potrebno je:

1kg brasna
200ml ulja
1 jufka kvasca
1 velika kasika soli
2 kasicice secera
voda po potrebi
margarin po zelji (nije obavezan)
susam

U kvasac dodati kasicicu secera i brasna i naliti mlakom vodom. Ostaviti da nadolje. U posebnu ciniju staviti brasno, so, ostatak secera i ulje pa dodati nadosli kvasac. Zamesiti testo dodavajuci vodu toliko da bude bas meko.
Ostaviti testo 1h da nadodje. Kiflice mozete praviti na dva nacina. Prvi je da testo podelite na dva dela i oklagijom razvucete koru, nozem isecite trouglice i umotajte kiflice. Drugi nacin na koji sam ih ja pravila je da testo odvojite na male jufkice velicine oraha (ili vece ako zelite velike kifle), rasuci malo oklagijom i umotati kiflice.


Kiflice treba redjati u plehu podmazanom uljem ili marganinom. Naredjane kiflice premazati mesavinom od tople vode i ulja (pola soljice za kafu tople vode i pola soljice ulja), pa naneti susam.
Preko kiflica mozete narendati i margarin ali nije obavezno i nista im ne fali i bez njega.
Kiflice peci u prethodno zagrejanoj rerni.

Po originalnom receptu stoji da ispecene kiflice treba ponovo premazati mesavinom ulja i vode. Ja to nisam radila jer bi onda sav susam otpao. Uradila sam nesto drugo. Preko kiflica dok su jos bile u plehu sam stavila krpu natopljenu vrelom vodom. Nakon 10 min sam sklonila krpu i diflice su bile bozanstvene.

8 коментара:

Tanja је рекао...

Cao Fify, kiflice ti izgledaju tako bozanstveno da mi dodje da ih odmah zamesim. Mesim po istom receptu ali sa malom modifikacijom ... sledeci put mozes da probas da umesto ulja stavis rastopljeni margarin, videces sama razliku ;)

phiphy је рекао...

Taci hvala puno :) Dobar savet je uvek dobrodosao. Sledeci put margarin umesto ulja ;)

Анониман је рекао...

super su.

nena је рекао...

lepe su.Na kraju prekriti ih vlaznom,a odozgo suvom krpom.

Анониман је рекао...

a jes jes jes jes

Анониман је рекао...

grdne su leleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Анониман је рекао...

lepse ne moze

Анониман је рекао...

Meni su lepe i vrlo ukusne

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino