понедељак, 23. август 2010.

POSNO MEDENO SRCE


Ovo je posno medeno srce koje se pravi vodom umesto mleka. Druga varijanta je da umesto vode stavite pivo. Po meni je lepse sa vodom :)
Potrebno je:

1,5 casa od jogurta secera
1,5 casa od jogurta vode
1 soljica za kafu ulja
2,5 case brasna
5 kasike dzema
2 kasicice cimeta
1,5 kasicica sode bikarbone
200 gr cokolade



Vodu, secer, ulje, brasno, cimet, sodu i 1 kasiku dzema sjediniti da se dobije glatka masa i peci u zagrejanoj rerni oko 15min na 180 stepeni.
Pecenu koru iseci na dve dela po duzini i premazati ostatkom dzema. Vratiti drugu polovinu kore odozgo i preliti glazurom od cokolade.



2 коментара:

Tamara је рекао...

Deluje tako socno.

Zelja је рекао...

Volim medeno srce kolac u svim oblicima. Odlican je!

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino