BUGARSKE PIROSKE
Vrlo jednostavan recept, nije potrebno veliko iskustvo da bi se napravile. Mi ih u kuci pravimo za dorucak jednom nedeljno obavezno. Nisam sigurna koji je pravi naziv, ali ih u mom kraju zovu ovako. U svakom slucaju, kakvo god bilo ime, ukus je isti - odlican.
Potrebno je:
1kg brasna
2 jaja
1 casa ulja
1 casa mleka
1 kvasac
kasicica soli
Zamesiti testo i ostaviti nekih 20min da nadolje. Odvojiti na kolutice (broj kolutica zavisi od toga koliko zelite da vam budu velike piroske). Svaki kolutic razvuci oklagijom i filovati.
Nadev:
sunka, sir, kackavalj, kecap i sto vise zacina (mada ja te zacine nisam stavljala, ne volim previse jak ukus). Uviti i peci na 180 stepeni.
2 jaja
1 casa ulja
1 casa mleka
1 kvasac
kasicica soli
Zamesiti testo i ostaviti nekih 20min da nadolje. Odvojiti na kolutice (broj kolutica zavisi od toga koliko zelite da vam budu velike piroske). Svaki kolutic razvuci oklagijom i filovati.
Nadev:
sunka, sir, kackavalj, kecap i sto vise zacina (mada ja te zacine nisam stavljala, ne volim previse jak ukus). Uviti i peci na 180 stepeni.
0 коментара:
Постави коментар