понедељак, 05. јул 2010.

BUGARSKE PIROSKE






Vrlo jednostavan recept, nije potrebno veliko iskustvo da bi se napravile. Mi ih u kuci pravimo za dorucak jednom nedeljno obavezno. Nisam sigurna koji je pravi naziv, ali ih u mom kraju zovu ovako. U svakom slucaju, kakvo god bilo ime, ukus je isti - odlican.

Potrebno je:
1kg brasna
2 jaja
1 casa ulja
1 casa mleka
1 kvasac
kasicica soli

Zamesiti testo i ostaviti nekih 20min da nadolje. Odvojiti na kolutice (broj kolutica zavisi od toga koliko zelite da vam budu velike piroske). Svaki kolutic razvuci oklagijom i filovati.

Nadev:
sunka, sir, kackavalj, kecap i sto vise zacina (mada ja te zacine nisam stavljala, ne volim previse jak ukus). Uviti i peci na 180 stepeni.











0 коментара:

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino