Engleske krofne sa cimetom i medom
Ukus ovih krofni je vrlo specifican. Preporucujem ih svim ljubiteljima cimeta.
Potrebno je:
2 jaja, 1 kvasac, malo soli, kasika secera u prahu, 1kg brasna, pola kesice cimeta (mozete staviti i celu), 1 kasicica meda, malo omeksalog margarina (oko 50gr), 150 ml mleka.
Razmutiti kvasac u toplo mleko i ostaviti da nadodje. Umutiti jaja, med i margarin, dodati secer, so, cimet i brasno. Na kraju usuti i mleko sa kvascem. Zamesiti testo i ostaviti da odstoji 1h. Razvuci oklagijom i casom vaditi krofne. Testo koje je otpalo ponovo umesiti i razvuci jos jednom i na isti nacin vaditi krofne. Ponavljati postupak sve dok ima testa. Krofne ostaviti da odstoje jos pola sata. Prziti prziti u vrucem ulju (ali ne vrelom).
0 коментара:
Постави коментар