Punjene krofnice
Ovo je jedini recept po kome se usudjujem da zamesim krofne. Jedino sam sa njim sigurna da ce mi uspeti a da ce ukus biti bez sumnje fenomenalan.
3 zumanca
100 gr secera
1 kasika masti ili margarina
1 kg brasna
1 jufka kvasca
malo soli
Staviti kvasac u toplo mleko sa malo secera i brasna da nadodje. Dodati brasno, zumanca, mast, secer i so. Zamesiti i ostaviti da nadodje (najbolje 1h).
Oklagijom rastanjiti testo 1cm debljine. Na jednoj polovini testa stavljati krem (ja sam negde stavljala samo beli deo, a negde samo crni), pa drugom polovinom preklopiti. Vaditi krofne modlom ili casom. Bez brige, necete pogresiti. Kad se preklopi testo, tacno se vidi izbocina gde se nalazi krem. Ostaviti ih jos pola sata-sat. Prziti u zagrejanom ulju na 3, a onda smanjiti na 2-2,5.
Vrlo su ukusne. Jos su lepse kad se za przenje korisit mast. Unutra su bas vazdusaste i lagane kao sto se i vidi na slici.
1 коментара:
Prelepo, obozavam krofne :)
Постави коментар