недеља, 7. новембар 2010.


Cokoladna torta sa pomorandzom





Kora:

8 belanca
200 gr secera
250 gr brasna
1 dl jogurta
2 dl ulja
200 gr mlevenih i seckanih oraha
strugana kora od 1 pomorandze

Umutiti belanca sa secerom i u cvrst sneg dodati ostale sastojke. Peci na papiru za pecenje oko 30min (moze i koji minut duze). Ohladjenu koru preseci tako da se dobiju dve tanje korice.

Fil:

8 zumanca
100gr secera
1 dl mleka
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
400 gr cokolade
250 gr margarina
100 gr prah secera
100 gr suvog grozdja
1 kasika ruma

Umutiti zumanca sa secerom i kuvati ih na pari par minuta. Dodati mleko i cokoladu i kuvati jos 10 minuta da se masa zgusne. Pred kraj kuvanja dodati mlevene i seckane orahe. Skinuti sa vatre i ohladiti. U ohladjeni fil dodati 1 margarin umucen sa 100gr prah secera. Fil podeliti na 2 dela. Jedan deo ostaje takav kakav je, a u drugi se doda suvo grozdje koje je prethodno natopljeno u rum.

Preliv za kore:

sok od 1 vece pomorandze
1 kasika secera

Prokuvati i preliti kore.



Kora-fil-kora-fil sa suvim grozdjem

Tortu ukrasiti slagom ili preliti cokoladom kao sto sam ja uradila.

2 коментара:

Branka - byB је рекао...

čokolada i naranča su moja omiljena kombinacija u slasticama, a ovdje su još i orasi i ostali fini sastojci, odličan kolač !!

phiphy је рекао...

:) Divna si.

Mozda sam se malo zeznula oko oraha zato sto ne volim seckane. Sledeci put idu samo mleveni, ili cu staviti seckane lesnike.

Постави коментар

Fify's kitchen Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino