Cokoladna torta sa pomorandzom
8 belanca
200 gr secera
250 gr brasna
1 dl jogurta
2 dl ulja
200 gr mlevenih i seckanih oraha
strugana kora od 1 pomorandze
Umutiti belanca sa secerom i u cvrst sneg dodati ostale sastojke. Peci na papiru za pecenje oko 30min (moze i koji minut duze). Ohladjenu koru preseci tako da se dobiju dve tanje korice.
Fil:
8 zumanca
100gr secera
1 dl mleka
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
400 gr cokolade
250 gr margarina
100 gr prah secera
100 gr suvog grozdja
1 kasika ruma
Umutiti zumanca sa secerom i kuvati ih na pari par minuta. Dodati mleko i cokoladu i kuvati jos 10 minuta da se masa zgusne. Pred kraj kuvanja dodati mlevene i seckane orahe. Skinuti sa vatre i ohladiti. U ohladjeni fil dodati 1 margarin umucen sa 100gr prah secera. Fil podeliti na 2 dela. Jedan deo ostaje takav kakav je, a u drugi se doda suvo grozdje koje je prethodno natopljeno u rum.
8 zumanca
100gr secera
1 dl mleka
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
400 gr cokolade
250 gr margarina
100 gr prah secera
100 gr suvog grozdja
1 kasika ruma
Umutiti zumanca sa secerom i kuvati ih na pari par minuta. Dodati mleko i cokoladu i kuvati jos 10 minuta da se masa zgusne. Pred kraj kuvanja dodati mlevene i seckane orahe. Skinuti sa vatre i ohladiti. U ohladjeni fil dodati 1 margarin umucen sa 100gr prah secera. Fil podeliti na 2 dela. Jedan deo ostaje takav kakav je, a u drugi se doda suvo grozdje koje je prethodno natopljeno u rum.
sok od 1 vece pomorandze
1 kasika secera
Prokuvati i preliti kore.
Kora-fil-kora-fil sa suvim grozdjem
Tortu ukrasiti slagom ili preliti cokoladom kao sto sam ja uradila.
2 коментара:
čokolada i naranča su moja omiljena kombinacija u slasticama, a ovdje su još i orasi i ostali fini sastojci, odličan kolač !!
:) Divna si.
Mozda sam se malo zeznula oko oraha zato sto ne volim seckane. Sledeci put idu samo mleveni, ili cu staviti seckane lesnike.
Постави коментар